W jaki sposób mnie to dotyka? Czy będę mógł używać oprogramowania w dalszym ciągu?

Wstrzymanie starego serwera licencji pociągnie następujące skutki:

Każdy użytkownik będzie mógł używać zarejestrowanej już wersji

Po dacie wstrzymania serwera nie będzie można zarejestrować nowych stanowisk. Czyli nie będzie można zainstalować programu na innym komputerze.

W zależności od wersji może także nastąpić niewielkie opóźnienie podczas uruchamiania programu.